Return to site

10 tips om minder te zweten

Overmatig zweten is een vervelend probleem dat je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde negatief kan beïnvloeden. Als je bekend bent met natte oksels, gele vlekken in je shirts, zweetgeur en klamme handen, lees dan verder, want er zijn veel natuurlijke manieren om je te helpen dit probleem te bestrijden. Hieronder 10 tips om op een natuurlijke manier minder te zweten ....

1. Minder cafeïne innemen. Cafeïne activeert het lichaam waardoor je meer gaat zweten. Probeer als het kan om een ​​aantal kopjes thee of koffie in te wisselen voor glazen koud water.

2. Blijf kalm. Stress veroorzaakt overmatig zweten. Probeer yoga of meditatie om je geest en lichaam te helpen ontspannen. En wees aardig voor anderen :-)

3. Neem een ​​koude douche. Misschien niet de meest comfortabele ervaring, maar het doet wonderen.

4. Drink voldoende water. Hydratatie houdt de lichaamstemperatuur lager en daardoor wordt minder zweet geproduceerd. Water is goed voor je lichaamsfuncties. Het zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de juiste plek worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Experts raden zes tot acht glazen water per dag aan.

5. Vermijd te zoet, spicy en niet natuurlijk eten (processed foods). Spicy eten stimuleert het lichaam om meer te zweten. Ook een grote inname van chemische stoffen zal zweten verergeren. Hetzelfde geldt voor suikers die door sommige fabrikanten wordt gebruikt om voedsel te zoeten.

6. Eet het 'juiste' voedsel. Een tekort aan complexe B-vitaminen zorgt ervoor dat je lichaam niet kan zorgen voor een efficiënte opname van voedingsstoffen en een goede afbraak van giftige stoffen en afvalstoffen. Dit zorgt voor een gespannen lichaam en meer zweten. Zorg ervoor dat je veel volle granen, vers fruit, groenten en eiwitten eet.

7. Drink salie thee. Salie heeft vele voordelen voor de gezondheid. Het stimuleert belangrijke lichaamsfuncties en reguleert zweetproductie.

8. Vermijd alcohol, sigaretten en drugs. Deze kunnen natuurlijk sowieso het beste vermeden worden voor een gezonde levensstijl. Maar deze chemische producten maken het moeilijker voor het lichaam om het zweten te controleren, omdat ze een vertraging in de bloedcirculatie veroorzaken.

9. Draag kleding met natuurlijke vezels. Katoenen en wollen kleding zijn beter om de huid te laten 'ademen'. Zorg ervoor dat kleding niet te strak zit. Voldoende ruimte rond de oksels zorgt voor verdamping en een vrije luchtstroom.

10. Verlies wat gewicht. Het is een feit dat 90% van de mensen die last hebben van overmatig zweten ook last hebben van overgewicht. Afvallen bij overgewicht leidt tot minder zweten.

Zweten en deodorant

Vergeet niet dat "zweten" een natuurlijke en essentiële lichaamsfunctie is, die je niet moet afstoppen. Veel traditionele deodoranten en anti-transparanten werken door het blokkeren van de poriën van de huid met behulp van chemicaliën. Salt Of The Earth deodoranten bevatten natuurlijke minerale zouten. Je brengt het aan onder de oksels en de deodorant laat een microscopisch laagje van minerale zouten achter op de huid, die de bacteriën doden, zonder de poriën te blokkeren of te vernauwen. Hierdoor blijf je de hele dag fris ruiken.

Salt Of The Earth deodoranten bevatten geen aluminium chloorhydraat, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën. Bovendien zijn ze dierproefvrij. 100% natuurlijk en 100% effectief.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK